2010-11-30 10:53:51• hírek • Szatmar.ro

Sürgés-forgás a szeméttározónál

Gyors ütemben haladnak a munkálatok a Szamosdobi szeméttelepen, a gépek nagy része is megérkezett már. Hamarosan elkezdődik ezek üzembe helyezése, és a dolgozók betanítása is.

Nemrégiben meghosszabbították a szeméttelep finanszírozási szerződését, a hétfői megyei tanácsülésen pedig kitolták a kivitelezés dátumát is.  Csehi Árpád Szabolcs, a megyei tanács elnöke elmondta, az előkészületek javában folynak. Ha még 3-4 napot lesz jó idő, be tudják fejezni a bekötő utakat is, amelyen majd naponta 30-35 teherautó halad majd át a hulladékokkal.

Már a gépsor nagy része is megérkezett a szeméttelepre, ezeket fedett csarnokokban tartják, és hamarosan elkezdődik ezek üzembe helyezése.

Azt is megtudtuk, hogy a megye küldöttsége múlt héten műszakilag átvette a szennyvíztelepet, amely jövő héten érkezik meg Németországból. A szeméttározótól ugyanis 5,7 kilométeres szakaszon kiépítették a szennyvízelvezető hálózatot a Homoród folyóig, ide vezetik bele a hulladékból visszamaradt levet, természetesen miután különböző szigorú tisztító eljárásokon esik át.

A gépek nagy része bár már a helyén van, az embereket is be kell tanítani ezek kezelésére, akik egy bizonyítványt kapnak majd arról, hogy megfelelően tudják használni a kellékeket. A gépekre ugyanis csak akkor vállalnak garanciát a beszállítók, ha a saját maguk által kiképzett személyek kezelik ezeket, hiszen például a szennyvíztelep is egy bonyolult rendszer, amely számítógép vezérlésű.

Csehi elmondta, ha nem lennének az ünnepek, hamarabb haladnának, azonban már csak az ünnepek lejártával tudják a németországi szakemberek elkezdeni a betanítást. Azt is hozzáfűzte, ha szerencséjük van, még tavasz előtt elkezdődhetnek élesben is a munkálatok az öt cellás, eukonform szeméttározónál.


Jól haladnak a telep munkálataival
Jól haladnak a telep munkálataival



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: